Varmt i storstaden

I storstaden var det varmt, men samtidigt var det trevligt att sitta på utecaféer och följa folk som gick på gatorna.  Lite som ett skådespel blev det när man satt mitt i vimlet. Några affärer hann vi gå i före födelsedagslunchen, som var en riktig trevlig tillställning med släkten.

Vi bodde på hotellet Radisons Blu Plaza, som var på gångavstånd till centrum. Rummet var stort med en Inva-wc, eller om jag ska vara ärlig så kollade vi på rumsstorleken vid in-checkningen, först skulle vi få ett normalt stort. Det gäller att fråga om en rullstol ryms in, sen böts rummet ut till ett större. Hur som helst är jag ganska kort av mig och wc-stolen var hög, så jag behövde lite lyfthjälp för att gå på den. Men allt gick bra.

På kvällen äkte vi Helsingfors-hjulet, liknande Parise-hjulet nära salutorget Däruppe såg man mycket vatten, det var roligt att åka och man kunde komma in med rullstolen.

I morse tog jag en morgondusch, som var skönt före en varm sommardag. Efter frukosten var vi ganska tidiga i farten, de flesta affärer öppnade klockan tolv på söndagar men vi orkade inte vänta på det. Vi körde in till Lojo och handlade mat, så kom vi hem.

Nu i kväll ska vi äta kräftor med min moster och hennes man. Ja mina kvällar här på villan börjar ta slut, vi kör upp till Jakobstad på onsdag. Men ännu är det inte slut, så jag tänker njuta ett tag till. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.