Det visade vara lurendrejeri

I morse kollade jag mina mail på telefonen, hade fått från skatteverket. Det lovades mig en summa skatteåterbäring. Det gjorde mig glad men lite blåögd var jag, nu när jag efteråt tänker på det. Nå i alla fall fick jag lite tid att gå på datorn o. titta på mailet som var större där än på mobilen, innan vi skulle  fara till Helsingfors. Då jag klickade på den angivna länken i skatteverkets mail, var  det blankett med bankortets uppgifter som skulle fyllas i. Själv reagerade jag på något som kallades för 3D-kortnummer, hann   ändå inte  börja och grubbla på detta.

Vi mötte på tågstationen i Helsingfors min assistent, som kom på besök.Det    har varit länge tal om att hon ska komma till vår villa, så nu blev det av. Även idag vädret lite ostadugt men mindre regn.

Sedan hade jag hemmafolket att läsa igenom skatteverkets mail som hade kommit åt mig. Då upptäckte vi att det inte var korrekt finska som blanketten var skriven på, dessutom bads det om lösenord. Ja det visade vara lurendrejeri så jag lät det vara. Lite funderade jag om man  skulle ha gjort en anmälan till polisen, men det skulle ha blivit lite  för  invecklat, och jag hade ingen lust för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.