A* Star-Skillnad ska inte synas

Nu vill jag hjälpa till att sprida budskapet om A* Star- Skillnad ska inte synas. Mirka Norrström skrev på sin blogg om denhär svenska föreningen. Även om vi bor i olika länder så har vi något gemensamt, skulle det inte få bli stora skillnader mellan rika och fattiga barn.  

A*star- Skillnad ska inte synas

 

Jag heter Anette. Jag är grundare till den ideella föreningen A*star – Skillnad ska inte synas.

Föreningar arbetar med ekonomiskt utsatta barnfamiljer och för att minska synliga skillnader mellan barn.

Vi hjälper familjer som inte har råd med att barn deltar i skolans aktiviteter och utflykter. De får hjälp med skridskor/Hjälm till skolans skridskoåkning, badkläder till simningen med skolan, vinterleksak till skolans vinterdag, matsäck till utflyktsdagarna, frukt till skolan. Alla dessa saker krävs för att kunna delta i skolan trots rådande skollag. Många föräldrar väljer att vara hemma med deras barn för att slippa inköpen av dessa saker och förlorar då inkomst som behövs.

Föräldrar som inte kan servera sina barn alla månadernas dagar får hjälp med mat. Alla barn ska somna mätta.

Vi hjälper även barnen att få ha sitt alldeles egna barnkalas med att skänka ingredienser till en tårta och kalastillbehör. Samt present och en julklapp.

Vi ser till att barnen har hela och rena kläder med tanken  ”Skillnad ska inte synas”

Hur vi än vrider och vänder på det är det INTE barnens fel att föräldrarna har hamnat snett eller satt familjen i en ekonomiskt utsatta situation. Barnen ska inte bära bördan över att föräldrarna inte har råd att servera mat eller köpa kläder. Barn ska bara vara just barn. Och få chansen att vara som alla andra.

Föreningen verkar idag i Haninge. Med förhoppning att kunna hjälpa flera kommuner i framtiden. Detta är ingen akut hjälp utan en hjälp som finns kvar. en trygghet när systemet sviker.

I höst anordnar vi bloggvärldens första event som handlar om att ge. Eventet är i samarbete med Häringe Slott och kommer bli det första Charity eventet i Sverige inom bloggare. I dagsläget har både bloggare, artister och företagare tackat ja att vara med vilket vi är glada över då detta kommer att hjälpa många barn.

Vi är väldigt stolta att Mirka Norrström är vår ambassadör och är med oss på vår resa. Välkommen.

Vill ni hjälpa ? Det enda ni behöver göra är att mejla ut denna text och se till att människor följer med mig på denna resa , klickar in er på bloggen och stöttar oss så vi i framtiden kan plocka kommun för kommun.

Tack

Varm Hälsning , Anette Palmberg

A*star- Skillnad ska inte synas

OrgNr: 802487-4789

Blogg : http://blogg.alltforforaldrar.se/astar/

Facebook grupp : https://www.facebook.com/groups/620050914741942/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.