Året 2013

Nu när jag fick datorn att fungera igen, tänkte jag dra ihop det gångna året. Hur var året 2013?

 

Januari

Min nya bloggsiida började hitta ett nytt utseende i sakta mak. Jag började också ta reda möjligheten att få mera assistans. I slutet av månaden bjöd min min far hela familjen på en söderresa till Puerto Mogan, Kanarieöarna.

 

Februari

Njöt månadens första dagar av värme och sol. Hann vara hemma knappt en vecka innan jag for till Kankaanpää på rehabilitering. Fick hjälp av socialarbetaren med att fylla ansökan till en personligassistent.

Mars

Min fritidsassistent kom tillbaks efter någon månads uppehåll. Planteringstiden kom igång, köpte pelargonsticklingar.Hoppet om våren! Jag fick mina stödsandaler I slutet  av månaden fick jag annonserna till bloggen.

April

Skrev en ansökan till det nya boendeverksamheten nära mina föräldrar. Första miljonfiskskullen föddes. Var på Lasse Berghagens konsert i Munsala kyrka. Månadens sista dag, var en svart och jag kände mig nervärderad. Blev anklagad för mitt skrivande, berodde väl på att jag var öppen. Det tog  lite på självförtroende.

 

Maj

Var ganska lugn. Fortfarande inget besked om personligassistent.

 

Juni

Försökte få kontakt med handikappservice om asstansen och om något nytt var på gång där vid nya boendeverksamheten. Det var ett svårtolkat svar som jag fick. Några dagar innan semestern meddelade hemservice att personalen inte får vattna blommorna eller mata fiskarna medan jag var borta. Allt ordnades trots den korta varseln. På semestern blev jag sjuk och fick Mycoplaasma, sommarplanerna förändrades.

Juli

Njöt av villa- och familjelivet.

 

Augusti

Åkte nu på rehabiliteringsperiod till Kankaanpää som sköts upp i juni.  Min väninna lovade komma som min  fritidsassistent.

 

September

Mötet mellan handikapp och hemservice.  Började samarbetet med min väninna. Brevet till företagen fick sin början.

 

Oktober

Gårdskarlen började bråka med mig och min personal.

 

November

Skrev brev till fastighetsbolaget REALIA om gårdskarlens uppförande.

 

December

Jul är kul!.Hoppas att jag inte har tråkat ut er med mitt år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.