Lära känna nya människor

Jag tycker om att få lära nya människor, visst måste jag tänka på en del saker och hur man lär upp en ny människa som kommer in  ens eget hem. Lite extra koncentration krävs av mig, och vill vara vänlig samtidigt som jag ger råd om hur jag vill ha det. I morse fick jag träffa en ung tjej som  skulle komma till kvällen, eftersom det var personalbrist på hemservice. Ja det tar ju sin tid innan man får  en bild av en ny person, och vet var man har henne. Kanske jag låter lite tjatigt som  upprepar en del saker gång efter gång, men nu vill jag påminna om hur viktigt det första ögonblicket är som man träffar  en främmande människa.

I kväll uppskattade jag när  tjejen berättade att hon har lite försämrat hörsel. Det var bra för mig att veta, innan jag börjar fundera varför kommunikationen kan vara lite ”bristfällig” ibland. Jag tycker om när människorna är ärliga, tror nästan att funktionshindrad blir man en bättre ”människokännare”  Man märker ganska fort hur personkemin börjar att fungera med den som hjälper. Trots av allt är arbetet ganska intimt och man är så nära varandra.

Hoppas att mitt babbel innehöll lite information, ja jag vet att man inte tänker på dessa saker. Liksom allt det vad jag räknade upp, hör mer eller mindre till min vardag.

 

Hejsvejs!  🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.