Läste tips om blommornas övervintring

Man blir aldrig överlärd om blommornas övervntring. :)När jag drack morgonkaffe tog jag fram artikeln om Fuksians skötsel, som fanns i Österbottens Tidning en dag på försommaren. I artikeln  stod det att om man ville få växten  att övervintra, skulle man sluta med gödslandet i juli. Annars fick man gödsla under hela säsongen. Jag har någon gång försökt få Fuksian att övervintra, som inte alls lyckades. Nu i år har jag så fina blommor så jag tänkte göra ett nytt försök, får se hur det går. 🙂

Sen var jag ännu hungrig efter mera tips, då tog jag fram boken ”Hundra Pelargoner och hur du sköter dem.” Jag har ju läst boken x antal gånger, men ville förfriska upp minnet. 🙂 Skötseln delas upp i fyra peroder: vinter, vår, sommar och höst. Alla som har eller har haft Pelargoner vet lite hur blomman ska skötas. Efter det kom det intressanta delen, ifall om man inte har möjlighet att förvara på något svalt och mörkt ställe. Man kan också  ha blommorna i  rummet och ha dom som grönväxter, på vintern behöver man se att de får tillräckligt med ljus. 🙂 Så det ska jag prova!! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.