Akvarievatten som blomnäring

På dagens program hade jag att städa lite akvariet, men att det blev delvattenbyte visste jag inte. Medan vi pratade och funderade hur mycket vi skulle greja med mitt akvarium, så kom jag på att delvattenbyte skulle vara på sin plats. 🙂 För dig som inte har ett akvarie innebär delvattenbyte, att man tar en del av det gamla vattnet bort och sätter nytt friskt vatten istället. Själv har jag ett 90 liters akvarium och det blev någon fjärdedel eller så som vi böt. Men om man vill vara riktig nogrann blev det fem ämbare. 🙂

Vattnet som tas ur akvariet, innehåller ju av fisk-kiss, bajs och växtnäring. Jag har hört att man kan använda akvarievatten som blomnäring. Och nu tänkte jag att jag skulle prova på det, vi gjorde faktiskt det. Först fyllde vi på en självbevattningskruka stående på golvet med akvarievattnet, sen fick de andra blommorna också av samma vatten. 🙂 Ett ämbare lade vi under diskbänken för framtiden. 🙂  Sedan damsögs sanden , pumpen putsades och dekorationssaker tvättades.

Idag har det gått tre veckor sen vi släppte ut min röda fisk ut ur buren. Nu gjorde vi som så att vi släppte ut Miljonfisken och fångade in Platyfisken istället. Så dum var jag mot mina små fiskar men livet är grym också i ett akvarium. 🙂 Sen såg akvariet rent och fint ut.

Klockan halv två var min assistent och jag bjudna på mat hos mina föräldrar. Mamma ville se mitt röda hår. 🙂 Det var årets första gången som laxen grillades därute, 🙂 och smakade gott. 🙂 Sedan någongång efter tretiden kom mina föredetta grannar på födelsedagskaffe, en tradition från sevicehemstiden. Jag ville få kaffebjudningen undanstökat, annars skulle det bara skjutits fram, och visst ville jag ge lite av min tid åt de andra också. 🙂 När jag vet att de här människorna har inte så mycket som de kan göra på egen hand. 🙂

Innan assistenten åkte hem, toppade vi en del av fuksiorna, så tog vi bort någon knopp, eftersom sticklingarna är på tok för små att börja blomma. 🙂 Det var min dag och jag är nöjd. 🙂

 

Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.