Helt galet….

Det är ju så att jag pratar med vårdpersonalen alltid när de är hos mig och hjälper. Både personal och jag tycker om att diskutera medan vi gör mina ”saker” som t.ex. jag dricker mitt eftermiddagskaffe eller något liknande. Snart blir det ett år sedan vi flyttade i separata lägenheter, ja tidigare var vi under ett och samma tak, en välfungerande enhet med fyra, ibland fem funktionshindrade. Personalens arbetsuppgift var att hjälpa och tog hand om oss, och vi kände oss trygga.

Nu har jag hört om en hel del förändringar inom hemservice/hemtjänsten, en del förändringar berör också mig. Det som vårdarna eller jag inte förstår, är att varför fältbesöken blir bara fler och fler, som tar tiden från mig och de andra funktionhindrade. Inom hemtjänsten är det ett antal vårdare som har eller ska sluta, och i dessa tider får man inte ta vikarier, vilket betyder att arbetsbördan bara växer för de som stannar kvar. Det är helt galet….. Vad tänker cheferna med? Frågan är om levande människor och inte om maskiner. 🙁  Jag anser att det hela går mot fel riktning, och vågar inte ens tänka hur det kommer att sluta. 🙁

 

 

Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.