Turkiet

Hej på er¡ Nu har jag inte blogga eftersom jag inte är ansluten till hotellets nätverk. Ja, jag gjorde lite bort mig då mobilen frågade om jag vill ta hotel Rixos Downtown nätverk i bruk. Jag min dumbom svarade nej, nu kan jag varken komma på bloggen eller facebook så inlägget kommer troligtvis att komma först när vi är hemma i Finland igen,. Ibland får man lida av sin dumhet. 🙂 Jag tänkte skriva lite vartefter medan vi är här i Turkiet.

Tisdag 16 oktober

Vädret har hittills varit soligt och härligt varmt. Mitt ben har blivit bättre och det är lättare att förflytta sig i och ur rullstolen. 🙂
Idag besökte vi ett turkiskt akvarium, ett ganska nytt ställe. Där fanns många olika fiskar. 🙂 vi åt lunch där. Sen var vi en stund vid simbassängen i solen. 🙂 Det kändes skönt att ligga i solen och njuta. Faktiskt vågade jag ta mig ett dopp i bassängen.

Onsdag 17 oktober

När man reser utomlands. så kan man vara tvungen att bli lite påhittig då det gäller tvättmöjlgheter. Nu har vi ett badrum med ett långt men smalt duschskåp. I morse då jag skulle duscha mig, så var vi tre människor som stod i skåpet, far höll i mig som var i mitten och mor tvättade.
Vi var några timmar på stranden. Det var hett i solen att man ville gärna ligga under parasollet. 🙂

Torsdag .18 oktober

I morse nåja eller rättare sagt på förmiddagen, så luften kändes varmare än igår. Solen sken från en klarblå himmel. 🙂
Vi besökte den arkeologiska mus’eet. Det var ett mycket intressant ställe, där fanns massor med fynd som har hittats med tiden. Intressant att se olika föremål och statyer.
Eftermiddagen gick i lugnets tecken, vi var en stund vid simbassängen. Sedan på rummet skrev jag två vykort och några textmeddelanden,mamma och jag hade en överenskœmmelse, om hon hjälper mig med korten så skickar jag sms åt våra vänner.

Fredag 19 oktober

Ännu en härlig och solig dag har vi haft, fast via våra vänners textmeddelabden har vi fått veta att där hemma i Finland så har det regnat mycket. Här i Turkiet vet vi knappt vad regn är. 🙂
I Antalaya finns det ett stort shoppingcenter, vi tog bussen dit då centret låg på andra sidan av stan. Det var en låggolvsbuss och en ramp togs ut från bussen, sen var det bara att rulla fram till en rullstolsplats. Att åka buss gick smidigt tyckte vi.
Köpcentret var en besvikelse, vi hade nog väntat oss mera av det. Visst fanns det många affärer där. Jag hittade en tröja men det var allt. 🙂

Lördag 20 oktober

Vår sista dag i Turkiet, soligt men lite svalare, tja kanske sådär kring 30 grader. 🙂 Veckan har gått fort!!! Vi var lite på stan, sen låg vi och njöt vid simbassängen i solen.
Idag har jag haft lite lös mage men inget värre, vi har ju ätit mjölksyrebakterie tabletter varje dag. Annars mår jag bra.
Nu måste jag medge att jag har varit lat och ta bilder, men några bilder får ni se.

Söndag 21 oktober

Regnvädret kom även till Antalaya, fast det gjorde inget när vi skulle resa hem. Mitt ben var lite jobbigare i morse, kanske därför att jag inte hade på natten kunnat räta ordentligt på benet. Men det blev nog lättare under dagens lopp.
Flyget blev en timme försenad på grund av regnvädret, sen kom vi till villan och ska sova i natt. Jag såg snabbt att jag hade fått många kommentarer 🙂 , men har inte hunnit läsa alla än. 🙂

Kram 🙂

20121021-183507.jpgPå arkeologiska muséet

20121021-183600.jpg

20121021-183749.jpgHotellets aula

20121021-183920.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.