Nya tider…

Nu från och med den första oktober har hemservices personal tagit i bruk ett dokumenteringsprogram, som de måste utföra förrän de slutar från sitt arbetspass. Alltså dokumenteringen går ut på att vårdarna skriver upp besöken, tiden och vad man har gjort hos alla klienter. Programmet gäller även mig och några andra funktionshindrade, så det har blivit nya tider hos oss. I mitt fall betyder att personalen kommer till mig halv åtta på kvällen, lagar mitt kvällste och hjälper med tvätt, allt det som jag behöver. Ungefär vid niotiden  är vi klara, så borde vårdarna hinna fara till byrån vid halv tio och få en halv timme på sig att dokumentera.

Jag förstår att man är tvungen att ha ett system för alla, men alltid funggerar det tyvärr inte på alla ställen. Frågan är om att vi är människor och inte maskiner. Egentligen borde jag höra till handikappservice men hör till hemservice, och blir jämförd med hemvården. Är det rätt? Mitt svar är nej. Dagarna är omöjliga att förutspå, tänk dig att det skulle hända något, ja då går tidtabellen åt skogen. Eller ska jag sluta med mina fritidsintressen, bara för att gå efter vårdarnas tider. Nej, det måste jag inte. Det handlar om mitt liv, och personalen är min högra hand som hjälper till med det som jag behöver.

Förändringarna kan vara både bra och dåliga, nu känns denhär förändringen dålig för min del just nu. Visst kan det börja fungera. En otrygghet blir det inom mig, då vårdarna måste fara så tidigt på kvällarna. Jag måste väl bli van med det, nu är jag glad över att nattpattrullen kommer och hjälper mig i säng. Usch, vad jag gnäller, men hoppas att jag är mer positiv i morgon.

 

Kram ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.