Vill önska mina vänner Lycka till!

Jag vill önska mina vänner Lycka till!

”Plocka ägg” tävlar i Prix Europa

Publicerad för ungefär 17 timmar sedan. Uppdaterad just nu.
Tiina och Jukka Kumpuvuori

Tiina och Jukka Kumpuvuori Tiina och Jukka Kumpuvuori Copyright Jussi Nahkuri

”Plocka ägg” är en av de radiodokumentärer som valts att tävla i  Prix Europa –festivalen. I festivalen tävlar radio- och tv program från hela Europa. ”Plocka ägg” har gjorts av Annvi Gardberg och ljuddesigner Jyrki Häyrinen. Dokumentären handlar om Tiina och Jukka Kumpuvuori och deras kamp för att få ett barn.

Tiina och Jukka som bor i Åbo måste slåss för att få fertilitetsvård.

– Det här var en spännande historia att berätta, en berättelse som bjuder på överraskningar och hemligheter. Historien om Tiina och Jukka har många lager. De möter på motstånd på många håll. Den egna kroppen sätter gränser, de möter läkare som ifrågasätter deras önskan att få ett barn, och Tiinas egen mor tvivlar på om de gör klokt i att fortsätta med fertilitetsbehandlingar, berättar Annvi Gardberg.

Det är redan tredje året i rad som en av Gardbergs radiodokumenärer valts till Prix Europa. I fjol placerade sig hennes dokumentär ”Farmor flyttar in” bland de tio bästa.

– Det är en stenhård tävling som är mycket svår att vinna, men det är en ära att vara med. Och det är väldigt lärorikt eftersom man får lyssna på de bästa radiodokumentärerna från så många länder i en hel veckas tid. Jag tycker själv att Plocka ägg är bättre än fjolårets dokumentär så det vore fint om vi klättrade lite högre i år, men man vet aldrig hur det går.

”Plocka ägg” har sänts som månadens dokumentär på Radio Vega och finns nu på Arenan.

Prix Europa ordnas i Berlin 21-26 oktober. Tio Yleproduktioner har nominerats.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.