Lite om vårt sommarställe eller villan

Äntligen får jag tid att sätta mig ner och skriva, efter en trevlig och skön midsommarhelg. Jag har visserligen hunnit ladda ner bilder från midsommaren, men att skriva något längre inlägg har det ej funnits tid för.Nu tyckte jag att det var lämpligt såhär efter en god lunch med stekt gös och potatis. Vi har halvkyligt väder med bara + 15 grader och halvmulet.

Jag tänkte berätta lite om vårt sommarställe eller villan, ja det finns ju många olika namn som fo+lk kallar sitt sommrställe för. En del säger stuga, villa eller sommarställe, min familj säger villa. Själva stället kom till när mina morföräldrar köpte villan då min mor var liten. (Båda mina föräldrar är hemma från södra finland, men det var jobbet som förde dem upp till österbotten. )

I början av 1980-talet fick mina föräldrar köpa tomten bredvid morföräldrarna, och började bygga en egen villa och jag var tre år då stugan blev färdig. Här har jag tillbringat alla mina somrar och har många minnen. Som barn tyckte jag att bästa med sommaren var att då fick vi vara med morföräldrarna, som bodde annars i Åbo. Min moster tog över villan efter mina morföräldrar.Nuförtiden kommer jag hit på semestrarna och förlängda veckoslut. 🙂

Idag tänkte vi bara vara och ta det riktig lugnt. 🙂 Ha en bra fortsättning på söndagseftermiddag.  🙂

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.