Effektiv morgon

Det är inte alla morgnar som man varken hinner eller orkar vara effektiv, nu hade jag en effektiv morgon. Jag tycker ju om att pyssla och odla blommor som ni redan har märkt.(Min mor eller personalen hjälper till, såsom att vattna eller klippa bort vissnade blommor, huvudsaken är att vi gör det tillsammans. :)) I flera år har jag drivit upp pelargonsticklingar som har blommat riktigt fint på somrarna och höstarna, övervintringen har haft större elker mindre framgång. Nu i år verkade pelargonen ha klarat sig, trots jag hade den bara på fönsterbrädan i sovrummet. Ett misstag gjorde jag, det var att jag samtidigt både klippte och planterade om den. Resultatet blev att moderplantan torkade ut, men jag fick en stickling till minne, som växer fint. 🙂 Dessutom har jag fyra andra pelargonsticklingar som ser jättefina ut Ja ibland hjälper det inte att vara efterklok. 🙂

Tillbaka till morgonens pyssel. Jag tog bort de två första blomknoppar på sticklingarna, så att det inte gå för mycket energi åt att bilda blomman. På samma gång blir plantan kraftigare.  Sedan toppade jag den andra fuksian som har blommat färdigt. Så effektiv har jag varit denna regniga morgon. Blev tvungen att lyfta blomlådorna under tak att de inte får för mycket regn på sig. Nu känner jag mej riktigt nöjd. 🙂

Hej svejs 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.