Det finns alla möjliga problem som vi inte tänker på….

Jag blev själv rörd efter att jag hade läst mailet som en Sara 14 år skrev åt Mirka Norrström. Tänk att en tonåring kan ha så kloka funderingar och kan prata om ett allvarligt problem som detta . 🙂 Sara verkar vara en gullig och söt tjej, som fick mig att öppna mina ögon och gav en tankeställare. Det finns alla möjliga problem som vi inte tänker på. 🙂

Mitt namn är Sara och jag är 14 år först vill jag bara säga att jag tycker att du är en toppenmamma!

Men jag har tänkt på en sak att ni mammor med dom här stora bloggarna ni kan verkligen nå fram och uppmärksamma saker. Den saken som jag tycker borde uppmärksammas mycket mera nuförtiden är ätstörningar. Jag själv fick ätstörningar när jag var 13 år och jag tror inte riktigt att ens föräldrar förstår att det händer ens egna barn förns en vuxen sjuksköterska och doktor sätter ner en och berättar att ditt barn har en ätstörning och måste gå i behandling. Men när föräldrarna väl vet om det så finns dom där och stöttar en. Hur mycket ångest man än har , hur fet man än känner sig och hur deprimerad man än känner sig så finns dom där och stöttar dig. Mina föräldrar är toppenföräldrar som stöttar mig trots att dom ser hur mycket jag går ner i vikt men fortfarande säger att jag måste gå ner i vikt.

Om det uppmärksammades mer så skulle föräldrar kunna att ge varandra tips och föräldrar med barn som precis fått ätstörningar kan vända sig till erfarna föräldrar eller så kan man bara ge stöd och tips för att man behöver mycket stöd när man har ätstörningar även om det verkar som att personen med ätstörningar inte uppskattar det. (självklart så får man också gå i behandling och få hjälp)

Detta är inget man kan fixa själv , jag trodde att jag kunde men det blev bara värre. Jag tror att det är viktigt att man berättar för sina barn att dom är hur vackra som helst och att det är fint med kurvor.

Och ju fortare man kan förhindra det , desto fortare kan det bli färre som får det.

Tack för att jag fick skriva till dig

Människor ska kunna våga prata  om sina problem.Tänk vad modigt av en tonåring. 🙂

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.