Svårt att kommunicera

I livet stöter jag på situtationer där jag märker, att människor inte alltid förstår mig rätt. bv Mitt tal är lite otydligt, men de flesta människor vänjer sig med talet genom att lyssna.  Alla orkar koncentrera sig på talet och då blir inte  kommunikationen som  jag själv skulle önska mig.

Nu vid dagens lunch hade jag en vårdare som var pratglad,med mina  signaler nådde tyvärr inte henne. Jag försöker alltid vara så tydlig som möjligt, och säger samma sak flera  gånger tills den andra förstår vad jag menar. Den metoden gick inte idag. Utan det blev ”ja ja, jaså” Ganska mycket gick via min arbetskamrat som fick ”tolka” det som jag menade. Visserligen hade vi en allmän diskussion också, men situationen var inte naturlig. Jag fick koncentrera mig på att uttrycka så enkelt som jag kunde. Till min otur bet jag mig i läppen också, då fick jag frågan: ”Berodde det på min ätställning?” I mitt stilla sinne tänkte jag för mig själv, vem som helst kan någongång bita sig i läppen. Jag lyckades hålla mig lugn hela tiden, 🙂

Till min lycka har jag vänner som tar mig på ett naturligt sätt, för dem får jag vara den som jag är. Tack ska ni ha! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.